Wednesday, December 7, 2016

Makeup Revolution New-trals vs Neutrals paleta


U poslednje dve godine je, rekla bih, nastala ogromna pomama za crvenkastim nijansama senki, nema kuće koja nije izdala svoju varijantu, a kako Makeup Revolution prati trendove, lansirana je paleta New-trals vs Neutrals  (igra reči, “njutrals“ u oba slučaja) koju sam baš dugo merkala na instagramu, uvek se pitajući kako bi meni stajale ponuđene nijanse. Da, uvek sam mislila kako bezvezan naziv palete, i dalje mi se ne sviđa, mada mi je jasna poenta, crvenkasti tonovi se plasiraju kao nove neutralne boje. Svratim ja tako u obližnji Rossmann i zateknem na stalku paletu o kojoj je reč, i kako da je ne kupim, kad joj je cena bila nešto oko 8 EUR. Pored toga što je fotogenična, dobija upravo i koju reč na mom blogu.


New-trals vs Neutrals, poput većine Makeup Revolution paleta, dolazi u crnoj kartonskoj kutiji  i u crnom plastičnom pakovanju. Ovaj put je u pitanju crna mat plastika, čvrsta i kao i uvek kvalitetna, sa poznatim velikim ogledalom unutra. Korisnice ovog brenda uvek zameraju to što na pakovanju ostaju musavi otisci prstiju, ali tako je manje više sa svakom crnom paletom. Čak 16 nijansi je spakovano u paletu, a njihov kvalitet varira, mada su pretežno solidne pigmentacije. Nazivi nijansi su odštampani na prozirnoj foliji koju ja uvek zagubim, a i nisu mi ni potrebni nazivi, ne pamtim ih nikad. Pritom, umesto groznog sunđerastog aplikatora ovaj put se dobija dvostrana četkica za senke, od koje je uži deo grub i grebe kapke, a pufnastiji deo je ok za blendanje.


Senke predstavljaju kombinaciju mat, sedefastog i folijastog finiša. Crvenkaste su smeštene u gornji red, a uobičajene boje na koje smo uglavnom navikli su u donjem redu. Isto tako mogu reći da je u donjem redu pigmentacija senki na višem nivou. Krenuću sa opisom od gornje senke levo, pa redom do poslednje senke u donjem redu, a svi svočevi su urađeni bez baze.


 • BIAS - veoma diskretna biserno bež boja, osrednje pigmentacije, ne sarađuje najbolje sa svetlom kožom kakva je moja.
 • NEUTRAL - sivkasto bež boja, mat finiša koja nije dovoljno pigmentovana .
 • PERSONAL- nežna kajsijasta nijansa koja je loše pigmentovana, slabo se prenosi na kapak, ostavlja minimalno sjaj.
 • VOGUE – koralna nijansa koja je ok pigmentacije i satenskog finiša .
 • TREND – veoma lepa ciglasta nijansa koja se dobro prenosi na kapak, dobra je za pregib i mat je finiša.
 • NEWTRAL – takođe vrlo lepa crvenkasta nijansa sa rozim podtonom, dobro se prenosi na kapak i mat je finiša.
 • TONE – divna boja burgundca, odlično pigmentovana i zahvalna za rad, mat finiša.
 • CUSTOM – smeđa hladnija boja, lošije pigmentacije, mat finiša.
 • COOL – neutralna bež senka, deluje mat, ali ipak sadrži nešto malo šimera, ne prenosi se najbolje na kapak i teoretski bi mogla da se upotrebi kao bazna senka.
 • STYLE- svetla lila senka, folijastog finiša, ok se prenosi na kapak, ali je preporuka da se nanosi prstima jer sa njima najbolje sarađuje.
 • PARTIAL – intenzivnija varijanta gore pomenute style senke, sa pimesom prljavo roze, folijastog finiša, isto bolje sarađuje sa prstima.
 • MODE – sasvim lepo napravljena bakarno zlatna senka, folijastog finiša i dobre pigmentacije.
 • ADAPT – veoma dobra mauve piepeljasta srednje smeđa boja, savršena za pregib i mat finiša.
 • BUFF – šimerasta bronzano braon boja, dobro pigmentovana.
 • SUIT – taupe braon, koja iz neponatog razloga u panu deluje sivo, dobre pigmentacije i satenskog finiša.
 • STRONG – tamna braon, sa ljubičastim šimerom koja se uopšte ne prenosi dobro na kapke i kao što je čest slučaj sa bojama ovog tipa, lepše izgleda u paleti nego kad se svočuje.Ono što je neobično je što su na toliko blogova preterali sa hvaljenjem ove palete, napravili savršene svočeve svih nijansi, a evidentno je da se ne prenose sve podjednako dobro i da neke prilično zaostaju u kvalitetu za drugima. Kako bilo, u poslednje vreme ipak najčešće koristim ove neobične „neutralne“ senke, tako da New-trals vs Neutrals paleta ipak spada u red onih koje preporučujem, ako nekome ne smeta postojanje otprilike pet - šest nijansi koje nisu dobre, jer te nijanse svakako nisu originalne i manje više su sastavni deo skoro svake palete danas, a moguće ih je i ovde nadograđivati (ko je dovoljno uporan). Crvenkasti tonovi su dobro izvedeni, upravo su oni draž ove palete,  folijaste nijanse isto, i sa njima se može lepo raditi, stvarno su zgodne boje za dnevne varijante, ali i za postizanje dramatičnijeg izgleda i mislim da isključivo zbog njih ova paleta ipak vredi. 
Da li ste koristili nešto od Makeup Revolutiona i šta mislite o ovoj paleti?


4 comments :

 1. Replies
  1. Rekla bih da ih ima u svim Rossmannima po nemackoj, samo je pitanje u kakvom stanju je stand, jer ga ne obnavljaju bas redovno. U Ceskoj se u Rosmanu prodaje I heart Makeup, sto je mozda jos bolje nego MUR.

   Delete
 2. Kako je leeepa! :) Meni su njihove palete super, za tu cenu ne mogu da se žalim a i nemam baš zašto! Slažem se da nisu sve senke jednakog kvaliteta ali ipak za tu cenu su i više nego dobre :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Slazem se da je vrlo prijatna za oko :) MUR i Sleek prave jako dobre senke i palete, za pristupacnu cenu koju imaju su i vise nego odlicni :). Cak ako negde pigmentacija i nije nesto, bar da ti ne bude zao kao kad omasis sa nekim HE proizvodom.

   Delete